Cutia cu Bunatati din Portugalia 2018

Ola, prieteni! 🙂

 

Dupa cutia cu bunatati din Portugalia de anul trecut ce a fost primita cu foaaarte mare pofta si drag :), am decis sa continuam si anul acesta – prietena noastra din Portugalia ne ajuta in continuare si face posibila aceasta cutie pentru noi.

Te invit sa citesti cu atentie mai jos :).

Asadar, cutia cu bunatati din Portugalia de anul acesta contine:

 • 5 l ulei de masline extra virgin, presat la rece, zona Alentejo, livrat in recipient de plastic de 5l,
 • 3 kg masline cu samburi culese de mana si selectate, de la un fermier membru RECO, din Alentejo,
 • 1 kg smochine uscate de la o familie din zona Algarven ce cultiva totul biologic, cu grija si iubire de Pamant,
 • 1 kg migdale crude si decojite de la diverse familii algarviene, fiecare avand intre 10-15 migdali.

Pretul cutiei este 118 Euro si se plateste in avans, pana pe data de 30 martie 2018 catre mine (depunere in cont Euro) si va fi disponibila (estimam) la mijlocul lui aprilie 2018 (deoarece am ales ca maslinele care au fost culese in noiembrie 2017, sa stea la marinat in sare cateva luni, astfel ca iese amareala din ele si sunt muuuuuult mai bune!).

Pe langa produsele de mai sus, fiecare pachet va contine o supriza-cadou binevenit pentru marinarea maslinelor. Cei care au comandat cutia anul trecut stiu despre ce este vorba si cat de bun e! 🙂

Sunt disponibile 15 cutii in total. Inscrierea se face prin comunicarea directa cu mine la iulia.sara@gmail.com sau pe Facebook (in mesaj privat). Confirmarea inscrierii se face prin confirmarea platii cutiei. Cutia de baza de mai sus nu se poate modifica, vine “la pachet”.

De asemenea, se poate comanda suplimentar (pe langa cutia de baza ce contine produsele de mai sus, acestea se livreaza odata cu cutia):

 • pachet cu selectie de plante mediteraneene – 8 Euro. Pachet contine urmatoarele plante (uscate, provenite de la producatori locali sau din flora spontana locala): lemongrass 40gr, lemon verbena 40 gr, oregano (salbatic) 30 gr, rozmarin 20gr, frunze de dafin 20gr, lavanda 20 gr, poejo (menta de Alentejo) 10 gr, frunze de avocado 10 gr, frunze de maslin 20 gr, coaja de mandarine 10 gr. Acest pachet e ceva nou pentru cutia de anul acesta si ne-am gandim ca poate va bucura pe cineva :). Noi personal am beneficiat pana acum de unele din aceste bunatati, in ultimii trei ani.
 • ulei de masline 5l (acelasi, descris mai sus) – 44 euro,
 • masline (aceleasi descrise mai sus) 1 kg – 9 euro,
 • migdale (aceleasi descrise mai sus) 1 kg – 16 euro
 • smochine uscate 1 kg (aceleasi descrise mai sus) – 12 euro.

Pretul cutiei include: colectarea, portionarea si centralizarea de la producatori a produselor, pregatirea coletelor in Portugalia si transportul lor catre curier, costul transportului din Portugalia spre Romania, preluarea de la curier si pregatire cutii in Romania, costul transportului in Romania catre destinatar cu Posta Romana (e nevoie sa fie ridicat de la posta) sau livrare personala in Cluj Napoca, comisioane bancare plata Portugalia, distribuirea banilor de catre prietena noastra catre fiecare producator in Portugalia, comisioane bancare plati in Romania. Am incercat sa includem toate costurile necesare, astfel incat sa nu mai platiti nimic la primire. Daca se intampla sa apara ceva neprevazut va cer persmisiunea sa rediscutam.

Toate produsele sunt obtinute direct de la producator, din productia din toamna anul 2017 si sint crescute curat, biologic, agro-ecologic, cu grija pentru pamant, provin de la prieteni ai prietenilor nostri.

Te rog sa intelegi ca facem asta pentru noi in primul rand si suntem deschisi sa facilitatm accesul la produse de calitate si altora – ne ocupam de proces pro-bono. Daca sunt doritori o sa continuam si in anii care vin, poate si cu alte tari unde avem prieteni si sunt alte bunatati.

Pofta buna, celor care o sa alegem cutia :)!

1 thought on “Cutia cu Bunatati din Portugalia 2018”

 1. Update: am livrat cutia miercuri 20.06 – o parte personal in Cluj, o parte pe bus (catre Tg. Mures), si o parte prin curier (Fan Courier). O zi lina insa a meritat ca produsele sa ajunga cat mai repede la familiile care le-au comandat si asteptat deja de ceva vreme. Livrarea a fost asa tarzie deoarece transportul din Lisabona spre Suceava si-a anulat cursa de mai multe ori cand prietena noastra ar fi putut sa le livreze.

feel free to share your thoughts on this

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0
  0
  Cosul tau
  Cosul de cumparaturi e golInapoi in magazin