Tabara – Santier de cob, 2022

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - June 6, 2022 - October 31, 2022
12:00 am

Categories No Categories


Hey!  🙂
Te invitam sa ni te alaturi si in 2022 la tabara-santier de la Bhudeva (www.bhudeva.org).
In aceasta perioada lucram la extinderea unei case traditionale (din pamant) cu cob – tehnica de constructie e undeva intre light straw clay si straw rich cob.
Nu e nevoie sa stii nimic din toate astea de mai sus, pentru a participa.
Lucram simplu, cu Natura: apa, paie, pamant din deal si energia de a le pune impreuna si apoi pe zid.
Intr-o echipa bucuroasa munca merge brici!  🙂
Ridicam peretii unei camere (de sus) cu aceasta tehnica, o tehnica simpla ce se aplica rapid cand exista o echipa de lucru voinica. Munca in sine nu e grea. Am facut un obicei din a ne face munca cat mai usoara si placuta. Daca eu (am 50kg, categoria furnica) pot, si copiii de la 8 ani in sus pot ;).
Structura are deja acoperis – lucram la umbra si adapostiti de eventualele ploi (vezi poza).
Cand vii la noi, primesti liniste, loc de campat cu cortul (au mai fost voluntari care au venit cu camper sau rulota, sau au dormit in sat la pensiune), papa buna si 90% locala (pregatita impreuna, mancam ovo-lacto-vegetarian), povestiri despre experienta noastra de 10 ani la tara, spatiu cu tine si cu Natura.
Cand petreci ceva timp la noi s-ar putea sa ti se duca pe apa sambetei credintele despre romantismul vietii la tara :)). Vei veni in salbaticie, locuim inafara satului.
Avem 3 catelejucause) si o pisica (o give-a-fuck-eritza veritabila).
Daca avem spatiu si destul timp impreuna, vom impartasi cu tine si din alte umile experiente ale noastre, de permacultura (humanure hacienda, raised beds, solar dryers, dry compost toilet) si constructii naturale (am construit un beci din saci umpluti cu pamant super adobe, am extins o constructie cu saci /super-abode, am construit 4 sobe racheta si o soba ruseasca etc.).
Ne dorim sa fie un schimb de energie bucuros, in care sa simti ca investi cum se face cob si despre alte tehnici in timp ce noi primim o mana de ajutor.
Santierul e deschis pana da frigul. Preferam sa vii pentru minim doua zile, maxim poti ramane mai mult (cat e vreme de stat in cort).
De ce doua zile minim? Pentru ca daca nu ai mai facut cob si daca esti mai incet cam atat ia sa ajungi sa inveti sa stapanesti cel putin o faza a unui proces si mai ales cam atat ne ia sa cream sinergia grupului, sa avem un flow in ceea ce facem.
Daca ai mai facut cob si ai mai fost deja la noi poti veni si pentru mai putin timp (jumatate de zi), cat ai.
Daca nu te temi de aer curat si munca fizica si vrei sa petreci cateva zile intr-un antrenament in ritmul naturii, te astept sa mi dai un semn pe email iulia.sara@gmail.com.
*** AVIZ *** Acest spatiu NU este pentru manichiuriste, printese sau cei care considera ca daca ai pamant pe palme, haine sau picioare inseamna ca esti murdar! 😀
Mai e nevoie sa iti aduci:  haine de lucru, cizme de cauciuc, sac de dormi, izopren, cort.
Suntem in judetul Cluj, 40 km est de Cluj Napoca, in Mociu.
Daca ce ai citit pana acum nu te-a speriat si daca vrei sa vii incoace, e nevoie sa plnificam impreuna. Da-mi un semn pe messenger sau telefon (0733 1867 44) si hai sa vedem ce si cum.
Putem gazdui 3-4 persoane simultan – neavand conditii de cazare si nici santierul nu permite.
Iti voi da locatia exacta cand angream perioada in care ve(t) veni.

feel free to share your thoughts on this

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul de cumparaturi e golInapoi in magazin