Toning – corpul este instrumentul

Ce este toningul vocal?
Toningul e o formă de vocalizare care utilizează vocea naturală si corpul propriu pentru a exprima sunete – de la strigăte, mormăituri, inganari, și gemete până la sunete vocale deschise și fredonat – aceastafacandu-se de-a lungul expiratiei.

Asta e definitia oficiala 🙂 insa in practica e mai simplu, mult mai simplu.

In toning producem sunete folosing corpul, corzile vocale, in acord cu starea si momentul prezent, conectandu-ne cu parti mai profunde ale psihicului nostru (il numim si subconstient sau inconstient).

Corpul nostru e un instrument care produce sunete :). Practic este cel mai complex instrument muzical din Univers! Si ce e si mai minunat, este ca fiecare dintre noi are o voce unica, determinata de unicitatea corpului sau. Fiecare sunet pe care il rostim si exprimam atinge pana la capatul Universului.

Am inceput sa “ma joc” cu vocea si cu toning in 2011 si apoi mai serios cand am citit Sacred Birthing – Bithing a New Humanity, de Sunni Karll. Tin minte ca acum cativa ani am fost la un concert cu Istvan Sky, in Cluj Napoca, si a fost un moment in care Istvan a invitat intreaga sala sa cante alaturi de el. Cand am iesit de la concert, omul de langa mine mi-a spus ca pentru el cel mai intens moment al serii a fost cand a auzit vocea mea, cand a auzit ce a iesit din mine atunci cand am cantat intreaga sala :)). Da, am simtit-o si eu atunci! Am simti adanc, profund, vocea-mi era in acet moment puternica, clara, certa, libera!

In acest spatiu vei putea exprima ce a ramas nespus, vei putea sa te conectezi, prin vocea ta si a celorlalti, cu parti din tine care au nevoie de atentie, de iubire, de voce, de imbratisare. Pot sa apara emotii la suprafata mintii, experiente din trecut care au nevoie de reintegrare. Acest spatiu este unul de siguranta in care poti face asta.

Nu ai idee cata putere are vocea noastra! Strabunii nostri o foloseau in chanting si in incantatii tribale pentru vindecare. Probabil ca stii ca cat de puternice sunt chantingul si mantrele. Aceste insturmente poarta incarcaturra si vibratia, prin sunet, a intentiei initiale a celor care ni le-au oferit.

Vocea ta razbate prin paturile psihicului si poate aduce vindecare, ameliorare, claritate, conectare si cu cat folosesti vocea mai mult, cu atat se deschid noi posibilitati de explorare. E ca un muschi – se antreneaza 🙂

Ce nu este vocal toningul:
– nu este sesiune de vocalize,
– nu este un antrenament muzical,
– nu este un context profesional de dezvoltare a abilitatilor muzicale,
– nu este despre a invata muzica, note muzicale, solfegii etc.

Rezultatele cercetarilor stiintifice indică faptul că schimbările în atenție, conștientizare și awareness au apărut frecvent atunci când persoanele s-au angajat în toning. „Meditativ”, „calm” și „relaxat” au fost cei mai obișnuiți trei descriptori ai toningului. În schimb, cântatul a evocat emoții și asocieri mai puternice decât toningul, cei mai obișnuiți trei descriptori incluzând „nostalgie”, „tandrețe” și „activare vesela”. Descoperirile sugerează, de asemenea, că experimentarea in corp a vibratiilor și sunetului propriei voci pot fi atribute toningului, care probabil contribuie la succesul acesteia în inducerea unor stări modificate de conștientizare, atenție și conștiință.

Te invit impreuna sa ne exprimam Vocea, sa o lasam sa fie vizibila, sa o auzim, sa o simtim in corp, sa ne auzim.

Ne vom intalni periodic, online deocamdata, si o sa facem toning impreuna. Serile de toning sunt anuntate la evenimente.

PS: Las aici o inregistrare la o sesiune de toning pe care am facut-o singura. E structurata pe cele 7 chakre folosind mantrele pentru fiecare chackra, ca sunet de lucru, insa sesiunile noastre de grup vor fi nestructurate si in curgerea grupului care ne adunam in acel moment.

Dupa cum ai auzit, nivelul la care sunt este.. rookie 🙂 si asta e bine, ca avem de unde porni si de aici curajul si vulnerabilizarea ma vor si ne vor sustine! 🙂

Asculta… mai jos, ce se poate naste atunci cand iti exprimi vocea 🙂

No pressure! :))

Mei-lan Maurit

The Naked Voice cu Chloe Goodchild – Listening Room

0
    0
    Cosul tau
    Cosul de cumparaturi e golInapoi in magazin